Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Les Roques Encantades i Santuari de La Salut

Descripció de l'itinerari
Enviada per Carles López Carles López
Vegades que s'ha obert la ruta: 22204
Vegades que s'ha descarregat el track: 3154
Excursió fàcil a un bosc màgic, un paratge silenciós on els faigs i grans blocs de roques esdevingudes del mar han après a viure en harmonia des de fa milers d’anys. Diu la llegenda que un dimoni habitava en aquest lloc i quan estava de mala lluna, s’entretenia fent rodolar alguna de les roques pendent avall per veure com espetegaven contra les cases de Sant Feliu de Pallarols.
r644.jpg r645.jpg r646.jpg r647.jpg r648.jpg r649.jpg r650.jpg r651.jpg r652.jpg r653.jpg r654.jpg r655.jpg r656.jpg r657.jpg r658.jpg r659.jpg

Prenem la pista que voreja la riera en direcció al santuari de La Salut. A uns 400 mts ens desviem a la dreta i prenem la pista que puja fent ziga-zagues per l'indret anomenat Arreneat de La Jaça. Deixem a la dreta una tanca de ferro que indica “camí particular” i que ens portaria a La Jaça i continuem amunt guanyant alçada fins que sortim a uns prats amplis i des d'on tenim magnífiques vistes sobre el Pla d'Aiats i el Santuari de Cabrera. Passarem pel costat d'una bassa (a la nostra esquerra) a l'alçada de la qual hi ha un filat elèctric que cal travessar, fins que arribem a una cruïlla amb pal indicador. Estem al Collet de l'Arç. Prendrem el camí que surt a la dreta en direcció a Les Roques encantades i el Coll de Condreu. Al cap d'una estona arribarem a una gran tanca de ferro pel bestiar. Seguim el camí en lleu ascensió el qual està flanquejat per prats de pastura. És el Pla d'Armadans. En arribar a la part superior d'aquest prats, entrem novament al bosc i després d’una suau baixada arribem a una bifurcació. Ens trobem al trencall de les Roques Encantades (hi ha un rètol). Seguim cap a l’esquerra per una densa fageda i seguidament arribem a un replà amb unes gran roques, de diverses formes i cobertes de molses i falgueres (es tracta d'un caos). Ens trobem a les Roques Encantades.

Un cop vist l'indret, cal desfer el camí fins arribar al Collet de l'Arç. Agafarem el camí de la dreta en direcció al Santuari de la Salut i seguint aquest camí arribarem al Collet de l'Aire, al capdamunt hi ha uns prats que ens queden a l'esquerra. Hi ha un rètol amb indicacions i una tanca pel bestiar. Cal travessar la tanca i al cap de poca estona arribarem al Santuari de la Salut.
Vistes de la Vall d'Hostoles. Hi ha una hostatgeria i un restaurant.
Cal desfer un altre cop el camí fins el Collet de l'Aire i seguir pel camí de la dreta i seguir per la pista principal uns 600 mts i continuar per la pista de la esquerra fins al punt d'inici.

Descarrega't el track en format gpx [1]
Descarrega't el mapa en format kml [2]
Punt de sortida Pont del Papalló
Accés al punt de sortida Carretera C153. Passat Cantonigros en direcció a Olot, i entre els kms 34 i 35 hi ha l'Hostal de La Devesa. Passat l'hostal i abans d'arribar al Pont del Papalló, pista a l'esquerra. Cal deixar el cotxer en aquest punt.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.116 m
Desnivell positiu: 419 m
Durada: 2h 15m
Distància recorreguda: 8,700 km
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: Tot l'any
Enllaços
  1. https://eforward1.corremonts.cat/https://eforward1.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/71/format/gpx
  2. https://eforward1.corremonts.cat/https://eforward1.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/71/format/kml