Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Pujada a la Mola des de Can Solà del Racó

Descripció de l'itinerari
Enviada per Albert Pérez Monfort Albert Pérez Monfort
Vegades que s'ha obert la ruta: 10109
Vegades que s'ha descarregat el track: 3236
r44.jpg r45.jpg

Sortim de Can Solà del Racó i prenen la pista en direcció a Can Torres. Superem la Font de la Tartana i, després d'avançar un tram més de pista, deixem una pista a la dreta. Al cap pocs metres prenen a la dreta un corriol en baixada que després de passar un torrent comença a pujar amb certa intensitat. Passem un dipòsit i arribem al Coll de Cabrafiga on ens trobem amb 4 camins. Seguim pel camí que queda en front nostre en pujada. Superem el primer tram de pujada i trenquem per la pista de la nostra dreta. Aquí, si enlloc de girar a la dreta seguíssim recte, arribaríem al mateix lloc que el que descriurem, però per pista. Al caps d'uns pocs metres, en lleugera baixada, arribem a un camí que des de la nostra esquerra s'enfila cap amunt i el prenem. El camí no és evident, ja que obliga a deixar la pista principal. Enfilem pel camí i quan s'obre una mica tombem a l'esquerra per agafar la pista que havíem deixat fa una estona. Seguim la pista fins que s'acaba i arribem al Gurugú. En front tenim Els Plecs del Llibre, formació rocosa que sembla un conjunt de llibres aplegats en una prestatgeria. Davant nostre surt un camí senyalitzat que ens porta a sota dels Plecs del Llibre i a l'avenç de la Codoleda.

Seguim pel camí senyalitzat per corriols estrets sempre decantant-nos cap a la nostra esquerra, fins arribar al camí dels monjos. El camí del monjos és fàcil de reconèixer, ja que es molt freqüentat i ben traçat. Seguim el camí del monjos en ascens. Passarem per una zona que flanqueja una roca i ens obre la vista cap a Matadepera i Terrassa. Superat aquest tram girem a la dreta i seguim en pujada fins a la Mola de 1.104 metres i punt culminant de l'itinerari.

La baixada la farem pel camí dels monjos. Quan arribem al punt on l'hem pres durant la pujada continuarem recte. Arribarem a un punt on el camí s'obre clarament on tombarem a l'esquerra per anar a buscar una petita canal. que ens portarà al diposit de Matadepera. Aquí continuarem recte per camí ample fins arribar a una cruïlla de 4 camins. Continuem recte. Fem un tram petit de pujada i després tornem a baixar fins arribar a un camí que travessa. Agafem el ramal de l'esquerra cap a una torra d'alta tensió. Quan el camí gira a la dreta el deixem i prenem un corriol en front nostre. Seguim per un tallafocs fins arribar a una cruïlla de pistes. La pista de més a la nostre esquerra ens portarà novament al punt d'inici.

Punt de sortida Can Solà del Racó de Matadepera
Accés al punt de sortida Des de Matadepera ens dirigim cap a Can Solà del Racó i la Pista de Can Torres. Deixem el cotxe just abans d'arribar a la Font de la Tartana.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Ruta fàcil sense cap dificultat especial.
Material necessari: No cal portar cap material específic.
Alçada màxima: 1.104 m
Desnivell positiu: 650 m
Durada: 3 hores
Distància recorreguda: No es detalla
Cartografia i bibliografia: Mapa Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. Escala 1:20.000. Centre Excursionista de Terrassa
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
30 de març de 2011 Entrenem amb el Genís Zapater Sobre les 6 de la tarda hem sortit amb el Genís des de Can Solà del Racó sense una idea fixa d'itinerari, però les cames ens anat portant cap a la Mola. De manera que hem fet aproximadament l'itinerar... Albert Pérez Monfort