Esquí de muntanya  Cap de la Serra del Forn amb esquís

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 6140
Vegades que s'ha descarregat el track: 2792
La serra del Forn delimita la frontera amb França a la zona nord-est del Parc Natural de la Vall de Sorteny. Té una alçada de 2.700 m, i s'hi accedeix per uns pendents força suaus que ressegueixen el curs natural d'una vall. Això fa que sigui una sortida tranquil·la per fer amb esquís, i també força segura pel que fa al risc d'allaus.
r2401.jpg r2402.jpg r2403.jpg r2404.jpg r2408.jpg r2409.jpg r2410.jpg r2411.jpg

Sortim del pàrquing de la Vall de Sorteny i avancem direcció est per la pista asfaltada, continuació de la carretera per on hem arribat, al costat de la caseta d'informació del Parc Natural de Sorteny. Aquesta pista ens acosta fent alguns revolts fins prop del refugi, moment en què la carretera es converteix definitivament en pista. Arribem al refugi situat a 1.965 m d'alçada. Un indicador ens marca la direcció del Serrera. Seguim aquesta direcció inicialment, però de seguida ens desviem de la ruta cap a aquest cim per enfilar-nos direcció nord-est per un bosc esclarissat, que donada l'orientació sud de la pala, i segons l'època de l'any, pot estar una mica mancat de neu. En sortir del bosc, ens situem dins d'una vall. El pendent se suavitza i avancem en línia recta per una pleta, la pleta del Racó, en direcció al fons de la vall. Quan aquesta gira una mica més a nord, arribem als Clots del Forn, just sota la serra. Hi pugem per la dreta, per buscar el pendent més suau, al costat de la portella del Forn. Atenyem la serra i la resseguim direcció oest fins al seu cap. Fem el descens pel mateix itinerari.

Punt de sortida Zona aparcament Vall de Sorteny
Accés al punt de sortida Accedim a la Vall de Sorteny des de la carretera CG-3, que va de la Massana fins a les pistes d'esquí d'Ordino. Agafem el trencall cap a la Vall de Sorteny (carretera CS-370) passat el poble de El Serrat.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Pendents fàcils, S2. Tram amb una mica més de pendent sota la carena. Segons l'estat d'innivació de la vall o el moment de la temporada, podem trobar el pendents de bosc sobre el refugi de la Borda de Sorteny amb poca neu.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 2.704 m
Desnivell positiu: 950 m
Durada: Unes 4 hores
Distància recorreguda: 10,9 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Andorra. Editorial Alpina. 1:40.000
Època aconsellable: De desembre a març
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.